Los bericht bekijken
  #15  
Oud 9 mei 2012, 21:26
Richard Smit Richard Smit is offline
Juniorlid
 
Geregistreerd: 9 mei 2012
Berichten: 3
Standaard

Hoi Dennis,

Wat ik geschreven had ging over particuliere arbeidsongeschiktheidsverzekerkingen. Woonlasten AOV producten. Voor een zakelijk AOV gelden andere spelregels. Hierbij de publicatie van het verbond. Sorry voor de verwarring.

Nieuwe regels voor contractstermijnen zakelijke verzekeringen


De Gedragscode geïnformeerde verlenging en contractstermijnen voor zakelijke verzekeringen is op 1 juli in werking getreden. Kort gezegd betekent dit dat de maximale contractstermijn voor nieuwe zakelijke schade- en inkomensverzekeringen drie jaar is.

Zakelijke schade- en inkomensverzekeringen die sinds 1 juli 2011 zijn afgesloten, vallen automatisch onder de regels uit de nieuwe gedragscode. Voor verzekeringen die al vóór 1 juli 2011 zijn afgesloten, geldt dat de gedragscode van toepassing wordt per eerstkomende verlenging na 1 juli 2011.
De gedragscode houdt kort gezegd in dat voor nieuwe verzekeringen de maximale contractstermijn drie jaar is. Als de einddatum van de verzekering in zicht komt, krijgt de klant de keuze of zijn verzekering automatisch wordt voorgezet als een direct opzegbaar jaarcontract of dat hij een nieuwe verzekering afsluit met zijn verzekeraar voor een bepaalde periode. Het Verbond vindt het hanteren van kortere contractstermijnen relevant voor zowel de particuliere als de zakelijke klant.
Met citaat reageren