Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Marketing Marketingcommunicatie Website voor je bedrijf Online adverteren

Online adverteren

Een speciale manier om je website in the picture te zetten is advertenties te plaatsen op andere websites. Ook hiervoor bestaan verschillende methoden:

  • Banners en buttons. Je kunt andere bedrijven vragen een banner of een button te plaatsen op hun website. Een banner is een langwerpige balk met het beeldmerk van je bedrijf en een button een vierkante variant, die als knop in de navigatie kan dienen. Die moet je dus wel (laten) maken, zodat je ze kunt aanleveren aan geïnteresseerden. Commerciële websites als telefoongidsen, bedrijvengidsen en dergelijke geven je soms de mogelijkheid aan banner of button te plaatsen. Je betaalt voor de duur dat je banner op die website getoond wordt, op per keer dat hij aangeklikt wordt. Banners en buttons zijn vooral interessant voor de grote merken met 'branding'-campagnes (naamsbekendheid en een merk opbouwen).
  • Google-ads. Je ziet ze steeds meer opduiken: vierkante advertentieblokjes met advertentietekst met de vermelding 'Ads door Gooooogle'. Het verschil met oudere manieren van online adverteren is dat de advertenties automatisch geplaatst worden op pagina's die qua context aansluiten bij de inhoud van de advertentie. Je geeft op bij welke trefwoorden jouw advertentie moet verschijnen. Je betaalt op basis van het aantal keer dat er op de advertentie wordt geklikt. Google-ads heeft voor freelancers twee voordelen:
    1. Google is veruit de meest gebruikte zoekmachine in Nederland.
    2. Je kunt goedkoop experimenteren met een laag budget en een klein aantal kliks, waarbij je niet veel meer betaalt dan bijvoorbeeld 25 eurocent per klik.

Ook adverteren kun je uitbesteden. Daarvoor kun je terecht bij reclamebureaus die gespecialiseerd zijn in web-advertising.

Ga verder met het maken van je website. Het zal een paar weken duren voordat alles klaar is en naar wens werkt. Laat je ervaringen weten op het forum. Welke valkuilen ben je tegengekomen? Welke dingen wist je niet waarover je graag van tevoren geïnformeerd had willen worden? Welke tips heb je voor andere freelancers die een website willen of die hun bestaande website grondig willen herzien?

Je bent aan het eind gekomen van deze training. Bekijk de lijst met Aanbevolen websites en boeken voor nog meer info of om software te vinden die aansluit bij jouw wensen.

Auteur: Ysolde Bentvelsen

http://www.lancelots.nl/marketing/marketingcommunicatie/website/online-adverteren Sitemap © Copyright Applinet B.V. 2004-heden ColofonAdverteren