Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 

Tekstnet

Doelgroep

Het lidmaatschap van Tekstnet staat open voor tekstschrijvers en taaltrainers. 

Doelstelling

Een belangrijke doelstelling van Tekstnet is de belangenbehartiging van tekstspecialisten. Verder wil Tekstnet tekstschrijven en het geven van taaltrainingen taaltrainen verder professionaliseren door middel van bijeenkomsten, cursussen en het gratis vakblad Tekst.

Erik Weijers, freelance tekstschrijver is lid van Tekstnet: "Ik kan elke tekstschrijver het lidmaatschap van Tekstnet aanraden. Toen ik een paar jaar geleden begon als tekstschrijver, waren de bijeenkomsten van de vereniging een echte eye-opener. Ik heb er veel geleerd over het vak en er veel collega-tekstschrijvers leren kennen. Met sommige werk ik nog steeds samen aan projecten of wissel er opdrachten mee uit. Ook opdrachtgevers hebben mij al gevonden via de website van Tekstnet. De mailinglijst van Tekstnet is een nuttig instrument. Daardoor sta je er niet alleen voor als je eens worstelt met een taalkundig probleem of als je een praktische vraag hebt. De intervisiegroepen van Tekstnet schijnen ook nuttig te zijn, maar in mijn regio is er nog geen opgericht. Tenslotte nog een waarschuwing aan aspirant-leden: de toelatingscommissie is behoorlijk streng: je moet echt met goed materiaal komen om als lid aanvaard te worden!"

Activiteiten

  • Vijf keer per jaar organiseert tekstnet een bijeenkomst in Utrecht waar onder leiding van een deskundige een vakinhoudelijk of bedrijfsmatig onderwerp wordt besproken.
  • Inspirerende en interessante workshops.
  • Ieder jaar wordt het evenement tekstnetwerken georganiseerd.
  • Regionale intervisiegroepen.
  • Een mailinglijst waarop leden dagelijks informatie uitwisselen en taalkwesties uit de dagelijkse praktijk aan elkaar voorleggen.

Aantal leden

Tekstnet heeft meer dan tweehonderd leden.

Lidmaatschap

Voor het lidmaatschap hanteert Tekstnet een toelatingsprocedure. Bij je aanmelding krijg je de status van aspirant-lid, die maximaal een jaar geldig is. In die tijd kun je de toelatingsprocedure doen. Je levert twee teksten in, die beoordeeld worden door twee beoordelaars uit een daarvoor aangestelde commissie. Doorloop je deze met goed gevolg, dan ben je volwaardig lid. Bij een eventuele afwijzing krijg je uitgebreide feedback. Er is één mogelijkheid tot herkansing van de toelatingsprocedure.

Contributie

Aan de verschillende vormen van lidmaatschap zijn verschillende contributiehoogten verbonden:

  • Contributie aspirant-lidmaatschap € 120 per jaar.
  • Contributie lidmaatschap € 170 per jaar. Dit is inclusief een abonnement op Tekst[blad].

Meer informatie?

Meer informatie is te vinden op de website van Tekstnet.

Auteur: Marieke van Oosterhout

Juli 2006

http://www.lancelots.nl/netwerken/ondernemersnetwerken/clubs/tekstnet Sitemap © Copyright Applinet B.V. 2004-heden ColofonAdverteren