Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Bedrijfsvoering Financiën

Financiën

Een goed financieel beleid voeren draait in feite maar om één ding: geld. Als ondernemer moet je ervoor zorgen dat je te allen tijde over genoeg geld beschikt om het bedrijf draaiende te houden. Want zonder geld is je bedrijf al snel ten dode opgeschreven.

Welke zakelijke kosten mag je opvoeren als bedrijfskosten? Hoe kijkt de Belastingdienst hier tegen aan?

Wat is een investering, en hoe werkt afschrijven? En wanneer heb je recht op welke investeringsaftrek? Het zijn vragen waar veel freelancers mee worsten. Lancelots heeft de antwoorden.

Zijn de plannen die je hebt voor je bedrijf wel haalbaar? Dat is een belangrijke vraag, die je kunt toetsen door een of meerdere begrotingen te maken. Voor het opstarten en runnen van een eenmanszaak zijn een investerings- en exploitatiebegroting belangrijke middelen. Op die manier maak je de consequenties van belangrijke beslissingen inzichtelijk. Kun je die investeringen terugverdienen? Hoeveel uren moet je maken dit jaar om genoeg geld te verdienen? De investerings- en exploitatiebegroting geven een duidelijk antwoord.

Zit je freelancepraktijk in een dipje, of wil je meer rendement uit je bedrijf halen? Kijk dan eens goed naar de kosten. Besparen daarop is naast acquisitie dé manier om je winst te verhogen. Je hebt je uitgaven immers grotendeels zelf in de hand. Deze training over besparen helpt je om meer kostenbewust je bedrijf te voeren. Stap voor stap bouw je aan een bespaarplan voor jouw bedrijf. Door de training heen staan allerlei direct toepasbare bespaartips.

Je bent ondernemer, je hebt een goed idee, maar geen geld. Een subsidie kan uitkomst bieden. Maar wanneer kun je een subsidie krijgen? En waar vind je informatie over subsidies? Ondernemers besteden hun tijd graag efficiënt, dus helpt Lancelots je richting te bepalen in de doolhof van subsidieland voor zelfstandigen.

Zowat elke freelancer komt vroeg of laat in de positie dat er tijdelijk geen werk is. Dit is het ideale moment om tijd en moeite te investeren in passief inkomen. Een passief inkomen is geld dat rustig zichzelf verdient terwijl je zelf al dan niet aan een opdracht aan het werken bent.

https://www.lancelots.nl/bedrijfsvoering/financien Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren