Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Bedrijfsvoering Personeel Contractvormen

Contractvormen

Soms heb je als zelfstandige extra handen nodig om het werk gedaan te krijgen. Je zoekt bijvoorbeeld een softwarespecialist of secretariële ondersteuning. Welke contractvorm je daarvoor kiest, hangt af van de periode dat je de ander nodig hebt, de kosten die je wilt maken en de risico's die je wilt nemen.

Freelancer: hulp inroepen voor een specifieke klus

  • Je kunt een andere freelancer inschakelen die jou diensten levert. Meestal is dat een specialist. Het voordeel van het inhuren van een freelancer is dat je geen risico loopt bij ziekte of ontslag.


Stagiair: een leerling of student inschakelen

  • Een stagiair is een goedkope kracht. Doorgaans betaal je geen salaris, maar een stagevergoeding van een paar honderd euro per maand.  De begeleiding kost wel tijd, maar je vakkennis wordt daardoor waarschijnlijk weer eens opgefrist.


Outsourcen: een deel van je bedrijfsvoering uitbesteden

  • Je takenpakket verlichten, kun je ook doen door te outsourcen. Je besteedt dan een deel van je bedrijfsvoering uit aan een gespecialiseerd bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld de administratie of het debiteurenbeheer uit handen geven.


Uitzendkracht: tijdelijk personeel inhuren

  • Een uitzendkracht huur je tijdelijk in voor specifieke werkzaamheden of seizoensdrukte. De prijs is hoger dan van een werknemer. Voor periodes tot een half jaar is dit vaak een goede optie. Je loopt geen risico's en vermijdt administratieve rompslomp.


Werknemer: iemand in dienst nemen

  • Als je bedrijf zo is gegroeid dat je de werkzaamheden niet meer alleen aan kunt, kun je een medewerker in dienst nemen. Zeker als je langer dan een half jaar hulp nodig hebt, is het aangaan van een vaste arbeidsovereenkomst de goedkoopste optie. Waar je op moet letten bij het inhuren van personeel, legt Lancelots uit in de training In dienst nemen.https://www.lancelots.nl/bedrijfsvoering/personeel/contractvormen Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren