Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home

RSS
Ga terug   Lancelots Forum - Voor freelancers > Markt > Marketing en acquisitie

Mededelingen

Marketing en acquisitie Sommige freelancers hebben altijd opdrachten. Ze weten precies welk klantprobleem ze oplossen. Ze hebben focus en onderscheiden zich van andere freelancers. Ze publiceren en netwerken actief, want interessante opdrachten komen vaak via-via. Met de opdrachten die niet bij hun passen, maken ze iemand in hun netwerk blij.

Reageren
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 1 april 2006, 09:55
Isabelle's schermafbeelding
Isabelle Isabelle is offline
Moderator
 
Geregistreerd: 2 januari 2006
Berichten: 187
Weblogartikelen: 8
Standaard Elkaar adviseren over marketing en promo-uitingen

Veel freelancers investeren in een eigen site. Dat is dan vaak een soort interactieve brochure met een portfolio en/of een lijstje klanten. Als je start kun je aan iedereen in je netwerk een folder sturen waarin staat wat je gaat doen en voor wie. Verder zijn de Kerst-, voorjaars-, vakantie- of zoveel jarig-bestaan-kaarten natuurlijk ook promotie-uitingen. Hoeveel geef je eraan uit? Hoeveel besteed je bijvoorbeeld aan je website?
Op de site hebben we al een training mailen en een training voor het (laten) bouwen van je eigen site. Ook over het (laten) ontwerpen van je huisstijl hebben we een goed artikel.

Het lijkt me leuk om elkaar te helpen bij die marketingcommunicatie. We kunnen elkaar feedback geven op de helderheid en aatrekkelijkheid van onze (visuele) boodschappen. Ik ga binnenkort mijn site zelf onderhouden. Ik a investeren in een content management systeem omdat ik merk dat er toch wel veel naar mijn site gekeken wordt, door relaties en opdrachtgevers. dan kan ik wat makkelijker actueel zijn. Dan ga ik ook eens wat dingen herzien. Wie eens wil schieten op wat ik nu heb, is van harte welkom. Ik ben b.v. onzeker over de foto die er nu op staat. Wat voor beeld krijg je daarbij? Wat voor imago straal ik daarmee uit? Wil je zelf ook commentaar op je site of folder, gooi hem dan ook in dit forum, met concrete vragen erbij voor het beste resultaat.
__________________
Isabelle Langeveld
site: www.helderenwijzer.nl

Laatst gewijzigd door Isabelle; 1 mei 2006 om 12:11
Met citaat reageren
  #2  
Oud 1 april 2006, 13:03
Hetty Dalsheim's schermafbeelding
Hetty Dalsheim Hetty Dalsheim is offline
Veteraan
 
Geregistreerd: 1 maart 2006
Berichten: 753
Stuur een bericht via MSN naar Hetty Dalsheim
Standaard Re: Elkaar adviseren over marketing en promo-uitingen

Mijn site heb ik zelf gemaakt en ontworpen. Dit heb ik gedaan aan de hand van het boek: websites maken voor senioren. Bij het boek wordt een software-pakket geleverd en daarmee was het voor mij vrij eenvoudig om mijn site te maken. Op een andere manier was het mij niet gelukt, want ik heb wel eens een ander boek in gekeken maar dat was mij te technisch.

Ik vind het prettig dat ik mijn site aan kan passen wanneer ik dit wil. Of er dingen op kan zetten of er weer dingen af kan halen, enz. Zo heb ik mij donderdag laten in schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit hoeft niet omdat ik een "vrij" beroep heb, maar ik wilde het wel graag. Mijn KvK nummer staat nu ook op mijn site en dat heb ik gelijk gedaan toen ik donderdag thuis kwam.

Zelf ben ik tevreden over mijn site, maar hij is nog wel in ontwikkeling. Hiermee bedoel ik dat ik steeds dingen toevoeg, zoals een cursus die ik op een bepaald moment geef en als de datum dan weer verstreken is dan haal ik hem er weer af. Ook wil ik nog een manier vinden hoe ik mensen kan coachen per e-mail. Als ik dat duidelijk heb, dan wil ik dat ook op mijn site vermelden. Ook wil ik nog vermelden dat ik starters en free-lancers wil coachen. Dit doe ik nu ook al, maar dat staat niet op mijn site vermeld. Misschien zijn er nog meer dingen te vermelden. Hebben jullie ook nog suggesties?

Graag per pb-tje reageren of per mail.

Isabelle, ik ga jou site ook bekijken en dan krijg je daarna van mij een pb-tje..

Laatst gewijzigd door Hetty Dalsheim; 1 april 2006 om 13:45
Met citaat reageren
  #3  
Oud 1 april 2006, 16:39
Liesbeth (één) Liesbeth (één) is offline
Lid
 
Geregistreerd: 11 maart 2006
Berichten: 29
Standaard Re: Elkaar adviseren over marketing en promo-uitingen

Is inderdaad een leuk initiatief.
Wij hebben het ontwerp van onze huisstijl en website uitbesteed aan een creatief bureau. Alleen de briefing hebben we gedaan en de inhoud hebben we zelf aangeleverd. We hebben de teksten laten redigeren.
Maar dan ben je toch wel benieuwd hoe het nou overkomt. We hebben op de valreep nog even iemand naar de laatste evrsies laten kijken en nog waardevolle suggesties eruit gehaald. Het is toch anders of je zelf naar je eigen product kijkt of dat een ander dat "fris" doet.
Als jullie onze site willen bekijken: www.wijzijneen.nl

We hebben vooralsnog even geen nieuwsmodule erop genomen. Gewoon omdat we vinden dat die dan wel een redelijke vulling moet hebben en telkens actueel moet zijn. en bij de start weet je nog niet of dat het geval is.
Ben benieuwd of we daar toch toe over gaan en wanneer.

Wij zijn op zoek naar een leuk alternatief voor de bekende nieuwsbrief, geen e-mail met tekst of een A-4tje per post. Gewoon iets anders, met hetzij nieuwswaarde hetzij een triggerende quote. Dat regelmatig toesturen. Gewoon even in beeld blijven. We zijn er nog niet uit op welke manier/in welke vorm. Nog leuke ideeen?
Met citaat reageren
  #4  
Oud 1 april 2006, 16:43
Annedien Hoen's schermafbeelding
Annedien Hoen Annedien Hoen is offline
Veteraan
 
Geregistreerd: 7 februari 2006
Berichten: 246
Stuur een bericht via MSN naar Annedien Hoen
Standaard Re: Elkaar adviseren over marketing en promo-uitingen

@Isabelle
Goed idee!
Wat ik hier wel als kanttekening bij zou willen plaatsen is dat het natuurlijk wel het betere 'gokwerk' is als we anderen van commentaar gaan voorzien als we niet weten wat iemands strategie is achter zijn/haar site. De reacties die je dan krijgt zijn gebaseerd op een 'éénweg-interpretatie', we kunnen niet toetsen of jij misschien de plank misslaat wat betreft je uit wil stralen en hoe je dit dan beter zou kunnen doen. Sowieso is een vernieuwing misschien even een goed moment om bij je strategie stil te staan, méér dan dat je meteen in de marketing en communicatie vraagstukken duikt. Een redelijk eenvoudige vraag als "Wat wil ik eigenlijk uitstralen" kan een kluwen aan vragen en keuzes oprakelen. (Goeie reden voor velen om die vraag dus zo oppervlakkig mogelijk te houden ;-)

@Primago
Nadeel van via email of pm reageren is dat anderen niet kunnen "meehelpen" omdat ze niet weten wat er al gezegd en geschreven is, en het concept "discussie" dan een beetje ondermijnd wordt, toch?
__________________
Alchemizer
Met citaat reageren
  #5  
Oud 1 april 2006, 17:07
Hetty Dalsheim's schermafbeelding
Hetty Dalsheim Hetty Dalsheim is offline
Veteraan
 
Geregistreerd: 1 maart 2006
Berichten: 753
Stuur een bericht via MSN naar Hetty Dalsheim
Standaard Re: Elkaar adviseren over marketing en promo-uitingen

Feedback geven op iemand zijn/haar site, brochure, enz. vind ik lastig, want ik ga ervan uit dat iemand zijn/haar best heeft gedaan op zijn/haar product. Ik geef op zo'n moment toch een vorm van kritiek. Wel opbouwend bedoelt en zorgvuldig opgeschreven, maar die ander kan het wel anders opvatten.

Ik wil het met alle liefde doen, maar dan wel per pb-tje. Dit om de volgende reden: als ik het doe per pb-tje dan is het één op één. Als die persoon dan niet snapt wat ik bedoel of nog vragen heeft, dan kan ik daarop reageren. Staat het op het forum, dan kunnen anderen tussendoor reageren en dan kan dat wat ik geschreven heb misschien anders geïnterpreteerd worden dan ik heb gedoeld. Hierdoor kunnen misverstanden ontstaan. Ik ben op meer forums actief en ik heb hier ervaring mee. Wat ik geschreven heb kan dan ineens hele andere vormen aannemen, omdat iemand iets anders begrijpt dan ik bedoel.

Zelf krijg ik ook graag mijn feedback over dit onderwerp per mail of pb-tje, omdat ik dan rustig de tijd heb om te lezen wat iemand heeft geschreven. Ook heb ik dan rustig de tijd om te reageren, zonder dat een ander forumlid zijn/haar mening er aan toevoegd.
Met citaat reageren
  #6  
Oud 2 april 2006, 11:31
Annedien Hoen's schermafbeelding
Annedien Hoen Annedien Hoen is offline
Veteraan
 
Geregistreerd: 7 februari 2006
Berichten: 246
Stuur een bericht via MSN naar Annedien Hoen
Standaard Re: Elkaar adviseren over marketing en promo-uitingen

@Primago

Begrijpelijk!

Op een forum advies geven kan voor een freelancer een goede manier zijn om zijn of haar kennis en toegepaste vaardigheden te demonstreren. Dat is in jouw 'constructie' dan niet aan de orde, waardoor het er op neerkomt dat de 'return on investment' voor mensen een stuk minder interessant wordt. 'Gratis' advies geven op een forum levert altijd exposure op en als je het goed doet ook een goede reputatie. "Gratis" advies geven via email en pb'tjes is echt gratis advies en zal daarom voor veel mensen niet interessant zijn om te verstrekken-- helemaal als het om een forum gaat en je je medeleden dus niet echt kent.
Daar komt bij; als iemand om kritiek vraagt zal die ander waarschijnlijk ook voorbereid zijn op kritiek waar 'ie niks mee kan.

@ Liesbeth
Moet dat echt een inhoudelijk bericht zijn of zoek je het ook een beetje in de gimmick-hoek?
__________________
Alchemizer
Met citaat reageren
  #7  
Oud 2 april 2006, 16:35
Liesbeth (één) Liesbeth (één) is offline
Lid
 
Geregistreerd: 11 maart 2006
Berichten: 29
Standaard Re: Elkaar adviseren over marketing en promo-uitingen

@ Annedien
Moet dat echt een inhoudelijk bericht zijn of zoek je het ook een beetje in de gimmick-hoek?[/quote]

Het is wel een inhoudelijke, maar zeker met een gimmick-twist! Het moet duidelijk wat anders zijn, origineel en uitnodigend. Maar ook weer niet té ludiek. Het heeft wel een zakelijk karakter.
Al gedacht aan een soort ansichtkaart met een boodschap erop bijvoorbeeld..
Dus; als er leuke ideeen zijn - welkom!!

Zijn er misschien meer mensen die met zoiets óf al ervaring hebben, óf zoekende zijn?
Met citaat reageren
  #8  
Oud 5 april 2006, 18:05
paul paul is offline
Juniorlid
 
Geregistreerd: 12 maart 2006
Berichten: 4
Standaard Re: Elkaar adviseren over marketing en promo-uitingen

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Liesbeth (één)
@ Annedien
Moet dat echt een inhoudelijk bericht zijn of zoek je het ook een beetje in de gimmick-hoek?
Het is wel een inhoudelijke, maar zeker met een gimmick-twist! Het moet duidelijk wat anders zijn, origineel en uitnodigend. Maar ook weer niet té ludiek. Het heeft wel een zakelijk karakter.
Al gedacht aan een soort ansichtkaart met een boodschap erop bijvoorbeeld..
Dus; als er leuke ideeen zijn - welkom!!

Zijn er misschien meer mensen die met zoiets óf al ervaring hebben, óf zoekende zijn?[/quote]


Het is de kunst om de gimmick en inhoud in balans te laten zijn. Ik werk net als Liesbeth bij één en we hebben het net over boomerangkaarten gehad (die je in standaards ziet staan in de kroeg)die je voor niet al te veel geld kunt laten laten drukken met een opvallende tekst of gimmick. Dan kan iets inhoeudelijks iets ludieks afwisselen. Dat trekt denk ik wel de aandacht of wekt de nieuwsgierigheid van de lezers. Je laat er heel kort mee weten dat je er nog bent.
Met citaat reageren
  #9  
Oud 6 april 2006, 13:37
Jaap's schermafbeelding
Jaap Jaap is offline
Lid
 
Geregistreerd: 5 maart 2006
Berichten: 22
Standaard Re: Elkaar adviseren over marketing en promo-uitingen

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Annedien Hoen
@Isabelle
Goed idee!
Wat ik hier wel als kanttekening bij zou willen plaatsen is dat het natuurlijk wel het betere 'gokwerk' is als we anderen van commentaar gaan voorzien als we niet weten wat iemands strategie is achter zijn/haar site.
Dat is zeker waar als het advies ook betrekking heeft op strategische keuzes, maar als je dat niet meeneemt is het mijns inziens goed mogelijk een advies te geven over een site, zonder de eigenaar(s) gesproken te hebben. Mijn werk is het beoordelen van sites en de functionele eisen zijn over het algemeen voor veel sites gelijk. Ook kun je op basis van het productenaanbod een redelijke inschatting maken van de doelgroep (jong/oud, grafisch/ niet-grafisch, etc.). Er is toch sprake van universele regels op het web, of beter gezegd universele verwachtingen, bijvoorbeeld dat blauwe onderstreepte tekst een hyperlink is.

Ik heb recentelijk 10 gemeentesites beoordeeld (samen met de Hogeschool Utrecht) zonder contact te hebben gehad met de gemeenten. Aangezien een gemeente een brede doelgroep heeft en de doelen van hun site ook redelijk zijn in te schatten, is een dergelijk onderzoek goed te doen. Denk ook maar eens aan responstijden: of het wel of niet in de strategie past, als een gemeente reacties via webformulieren niet beantwoordt, doen ze toch iets verkeerd.

Als iemand daar interesse in heeft en enige kritiek aankan en aandurft, wil ik best een korte beoordeling van een site geven. Ik zal het opbouwend houden .
__________________
Jaap van de Putte,
www.2useit.nl -- we make IT usable
Met citaat reageren
  #10  
Oud 6 april 2006, 13:49
Jaap's schermafbeelding
Jaap Jaap is offline
Lid
 
Geregistreerd: 5 maart 2006
Berichten: 22
Standaard Re: Elkaar adviseren over marketing en promo-uitingen

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Liesbeth (één)

Wij zijn op zoek naar een leuk alternatief voor de bekende nieuwsbrief, geen e-mail met tekst of een A-4tje per post. Gewoon iets anders, met hetzij nieuwswaarde hetzij een triggerende quote. Dat regelmatig toesturen. Gewoon even in beeld blijven. We zijn er nog niet uit op welke manier/in welke vorm. Nog leuke ideeen?
Er zijn veel verschillende vormen van een E-mailnieuwsbrief. Veel bedrijven zijn daarmee begonnen alsof het papier was. Je krijgt dan volledig opgemaakte nieuwsbrieven in je mail met relatief veel tekst en artikelen.
Er zijn ook andere mogelijkheden, bijvoorbeeld een e-mailalert met slechts een enkel nieuwsfeitje (www.uitvaartmedia.nl doet dat). Dit kan zonder problemen op onregelmatige basis.
Een andere vorm is de Nieuwsbrief van www.useit.com: die verstuurt elke twee weken een interessant artikel. Gezien jouw doelgroep is dat ook een optie: periodiek een kort en leuk artikel (ongeveer 1 tot 3 A4-tjes) versturen. Is uiteraard wel redelijk bewerkelijk, maar je kunt de frequentie aanpassen aan je schrijftempo en je kunt ook met meerdere mensen schrijven. Als ik weer wat meer tijd heb (ja, daar heb je het al ) ga ik dat ook doen. De artikelen liggen er al.
__________________
Jaap van de Putte,
www.2useit.nl -- we make IT usable
Met citaat reageren
Reageren

Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:34.


Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.5
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Lancelots Copyright © 2006-heden, Applinet en licentiegevers, Colofon