Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Ontwikkelen Kernkwaliteiten

Kernkwaliteiten

Hoe kan het dat de één een geboren ondernemer is en is de ander totaal niet? Het heeft te maken karakter, maar ook met bepaalde kwaliteiten die je zelf kunt ontwikkelen en versterken. Besteed daarom (weer) eens aandacht aan je zelfvertrouwen, assertiviteit en verantwoordelijkheidsgevoel. 

Assertiviteit & opdrachtgevers: je belangen tegenover klanten bewaken

  • Tijdens een acquisitiegesprek, bij het onderhandelen van de prijs en voorwaarden: dat zijn momenten bij uitstek waarop je je als freelancer assertief moet opstellen tegenover een opdrachtgever.

Besluitvaardigheid: doortastend optreden

  • Als besluitvaardige ondernemer treed je doortastend op. Je neemt resoluut beslissingen die bepalend zijn voor de toekomst van je onderneming. Ook in onzekere tijden zit je niet bij de pakken neer.

Doorzettingsvermogen: volhouden tot het doel bereikt is

  • Als ondernemer zul je een aantal hindernissen tegenkomen. Met doorzettingsvermogen sla je je ook door teleurstellingen heen. Je gaat door totdat je doel bereikt is. Een zéér belangrijke ondernemerskwaliteit.

Flexibiliteit: je aanpassen aan de omstandigheden

  • Wie als freelancer werkt, heeft te maken met verschillende opdrachtgevers en hun verschillende eisen en wensen. Een flexibele werkhouding is dan ook onontbeerlijk voor zelfstandigen.   

Intuïtie: je gevoel volgen

  • Als freelancer neem je duizend-en-een beslissingen waarbij intuïtie een onmisbaar hulpmiddel is. Je hebt immers niet altijd genoeg tijd om lang na te denken over bijvoorbeeld of je een opdracht aanneemt of niet, in zee gaat met een nieuwe klant of netwerkt een bepaalde situatie. Dan neem je intuïtief een besluit.

Kwaliteitenspel: je kwaliteiten ontdekken

  • Breng je kwaliteiten in kaart door het spelen van het Kwaliteitenspel. Op deze manier leer je jezelf kennen en geef je feedback aan anderen.

Verantwoordelijkheid: bewust zijn van je taken en plichten

  • Je krijgt niet automatisch salaris op je bankrekening, je ontvangt geen dertiende maand. Je hebt niet de zekerheid van een goed pensioen of een uitkering als je uitvalt wegens ziekte. Tenzij je het zelf regelt. Als freelancer ben je voor alles zelf verantwoordelijk.

Zelfvertrouwen: in jezelf geloven

  • Zonder te vertrouwen op je eigen kennis en vaardigheden, durf je geen nieuwe stappen te ondernemen. Door in jezelf te vertrouwen, kun je grote verantwoordelijkheden aan.

https://www.lancelots.nl/ontwikkelen/kernkwaliteiten Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren