Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Ontwikkelen Kernvaardigheden

Kernvaardigheden

Als ondernemer heb je bepaalde vaardigheden nodig. Je moet overtuigend zijn en jezelf kunnen presenteren. Om je bedrijf naar een hoger plan te kunnen tillen, is het goed om geregeld bij deze kernvaardigheden stil te staan. Waar liggen je sterke punten en wat kan beter?

Mondelinge vaardigheden: goed verbaal communiceren

  • Essentieel voor freelancers zijn goede mondelinge vaardigheden. Je bent immers continu in gesprek en in contact met je opdrachtgevers, potentiĆ«le klanten, collega's of andere mensen met wie je samenwerkt. Besteed daarom aandacht aan je presentatietechnieken en verdiep je in het geven en ontvangen van feedback.


Ontwikkelingsvaardigheden: je bezighouden met de toekomst

  • Met ontwikkelingsvaardigheden bedoelen we die vaardigheden die je inzet om je op een metaniveau bezig te houden met je freelancerschap. Vragen over visie, de toekomst en je doelstelling komen daarbij aan bod.


Werkdruk: een goed evenwicht vinden

  • Deadlines halen, zelfstandig werken en veel verantwoordelijkheid dragen; het kan wel eens een slapeloze nacht opleveren. Hoe ga je al je werk inplannen? Zolang er een goed evenwicht is tussen wat je kunt en wat je moet, gaat het goed. Werkdruk wordt pas een probleem als je constant op je tenen loopt om aan de verwachtingen te voldoen en je nooit genoeg tijd hebt om je werk af te krijgen.

 

https://www.lancelots.nl/ontwikkelen/kernvaardigheden Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren