Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Ontwikkelen Persoonlijkheidstypen

Inzicht in persoonlijkheidstypen

Ben je een perfectionist, groepswerker of avonturier? Met behulp van verschillende theorieën en modellen kun je inzicht krijgen in persoonlijkheidstypen. Die van jezelf, maar zeker ook in die van de mensen met wie je samenwerkt.

Enneagram: weten hoe je je gedraagt in werksituaties

  • Het Enneagram is een persoonlijkheidsmodel dat negen persoonlijkheidstypen beschrijft. De persoonlijkheidstypen zijn ook van toepassing op werksituaties.  Als freelancer kun je het inzicht in je Enneagramtype daarom ook gebruiken om bijvoorbeeld de samenwerking met een opdrachtgever te verbeteren.

Kernkwadranten: inzicht krijgen in zowel je sterke punten als in je valkuilen en allergieën

  • Het kernkwadrant is een model dat jouw eigenschappen, leerpunten en gevoeligheden in kaart brengt. Het is ontworpen rondom de begrippen kernkwaliteit, valkuil, allergie en uitdaging. In het kwadrant wordt de onderlinge samenhang zichtbaar.

MBTI: inzicht krijgen in jouw functioneren en dat van anderen

  • De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) is een persoonlijkheidsmodel dat fundamentele patronen in het functioneren van mensen verklaart. Het is het meest gebruikte  - en best onderzochte - instrument om verschillen tussen persoonlijkheden te begrijpen. De MBTI is geen test, het is een zelfperceptie-instrument. Wat eruit komt, is hoe jij jezelf ziet. De uitslag van de MBTI helpt je je werk zo goed mogelijk af te stemmen op je persoonlijkheid.

Freelancers in alle soorten en maten: wat moet je kunnen?

  • De ene freelancer doet 'klusjes' naast een baan, de ander ziet zich als volleerd ondernemer. Al deze freelancers bezitten een aantal basisvaardigheden om succesvol te kunnen zijn. Maar al naargelang hun type beschikken ze nog over allerlei aanvullende vaardigheden. Lees wat je moet kunnen om je te ontwikkelen van het ene type freelancer naar het andere.

https://www.lancelots.nl/ontwikkelen/persoonlijkheidstypen Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren