Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Starten Algemene voorwaarden Tip: deponeer je algemene voorwaarden

Tip: deponeer je algemene voorwaarden

Je bent niet verplicht je algemene voorwaarden te deponeren, maar het is wel verstandig. Krijg je een conflict met een (potentiële) opdrachtgever, dan sta je sterker omdat je kunt bewijzen dat je voorwaarden van toepassing waren op het moment dat jullie de overeenkomst sloten. Bovendien bied je daarmee een service aan mensen die nog geen contact met jou hebben gehad, maar wel willen weten wat je algemene voorwaarden zijn. Je kunt je voorwaarden deponeren bij de arrondissementsrechtbank of bij de Kamer van Koophandel. De inhoud en de geldigheid van de algemene voorwaarden worden bij deponering niet gecontroleerd.

Deponeren bij de Kamer van Koophandel

Bij de Kamer van Koophandel kost het deponeren € 18 per kalenderjaar. Het gaat als volgt in zijn werk:

  • Je stuurt je algemene voorwaarden naar de Kamer van Koophandel in je regio.
  • De Kamer van Koophandel voorziet je algemene voorwaarden van een datum en nummer.
  • Je ontvangt een brief met de datum van deponering en een factuur.
  • Je voorwaarden liggen bij de Kamer van Koophandel voor iedereen ter inzage en je kunt er ook gewaarmerkte kopieën aanvragen.
  • Je algemene voorwaarden worden gedeponeerd onder het handelsregisternummer van je bedrijf. Dit nummer verandert niet als je je algemene voorwaarden wijzigt.

Aanbevolen website

Deponeren bij de arrondissementsrechtbank

Het deponeren van je algemene voorwaarden bij de arrondissementsrechtbank kost eenmalig € 97. Het gaat hetzelfde in zijn werk als bij de Kamer van Koophandel.

Bij inhoudelijke wijzigingen in de algemene voorwaarden krijg je een nieuw nummer. Denk eraan dat je vanwege het nieuwe nummer ook je briefpapier en dergelijke zult moeten aanpassen, als je het nummer daarop hebt vermeld.

https://www.lancelots.nl/starten/algemene-voorwaarden/deponeren Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren