Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Starten Oriënteren op het freelance-bestaan Starten vanuit een uitkering

Starten vanuit een uitkering

Zelfstandig ondernemerschap wordt door de overheid steeds meer gezien als een serieuze optie om weer geheel of gedeeltelijk deel te nemen aan het arbeidsproces.

Uitkering: leer de verschillende regelingen kennen

  • Hoe kun je vanuit een uitkering een onderneming starten? Wat zijn de verschillen bij starten vanuit de bijstand, een WW-uitkering en een WAO-uitkering? Lancelots heeft dit voor je uitgezocht en legt je de regelingen kort en krachtig uit. 

WW-uitkering: je eigen bedrijf beginnen met behoud van een ww-uitkering

  • Lange tijd was het lastig om vanuit een WW-uitkering te starten als zelfstandig ondernemer. De laatste jaren wordt erkend dat het starten van een eigen bedrijf voor velen een goede manier is om weer in het eigen levensonderhoud te voorzien.

Motieven: waarom starten met je bedrijf vanuit een uitkering?

  • Waarom kiezen velen voor een eigen bedrijf en niet voor de zekerheid van een baan? Dat heeft voor een deel te maken met de situatie op de arbeidsmarkt.

Ondersteuning: starten met behulp van een IRO-traject

  • Speciale IRO (individuele re-integratie trajecten) ondersteunen je bij het starten. Je moet het wel allemaal zelf regelen!

Drempels: waar lopen starters vanuit een uitkering tegenaan?

  • Starten vanuit een uitkering is anders dan starten vanuit een baan. Waar lopen mensen in de praktijk tegenaan? Welke hobbels komen ze tegen? De vijf belangrijkste.

Tien gouden tips: voor wie wil starten vanuit een uitkering

  • Experts geven hun beste adviezen voor een vliegende start. Doe er je voordeel mee!

Wie kunnen er starten vanuit een uitkering: ben je geschikt of niet geschikt?

  • Of jouw bedrijf kans van slagen heeft, hangt af van een aantal factoren. Jouw ondernemerskwaliteiten bijvoorbeeld, maar ook je bedrijfsidee. Waar instanties naar kijken, om te beoordelen of je geschikt bent om een eigen bedrijf te starten.

https://www.lancelots.nl/starten/orienteren/uitkering Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren