Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Bedrijfsvoering Administratie

Administratie

In het begin, maar ook zeker gedurende het 'leven' van je freelance-praktijk is het hebben van een gestructureerde en overzichtelijke administratie een absolute must. Houd je administratie goed bij, dan heb je er het minste werk aan.

Opzetten: je administratie op de juiste wijze opzettenZucht, administratie

  • Een goede administratie geeft je op elk gewild moment inzicht in de financiële positie van je bedrijf. Stijgt de winst of stijgen juist de kosten? Welke klanten hebben nog niet betaald? Lancelots helpt je op weg.

Boekhoudpakket: je administratie op de computer bijhouden

  • AccountView, Excel of King: het zijn enkele softwareprogramma’s waarmee je je administratie op de computer kunt bijhouden. Ontdek de voor- en nadelen van de verschillende programma’s.

Boekhouder: hulp inschakelen bij administratieve zaken

  • Wanneer je geen tijd en/of zin hebt om je veel bezig te houden met zaken als de inkomstenbelasting of de btw-aangifte, dan kun je een financieel en administratief adviseur (oftewel boekhouder) inschakelen. Let er bij het kiezen van een boekhouder op voor welke zaken je hem wilt inhuren.

Urenadministratie: inzicht krijgen in je tijdsbesteding

  • Met een urenadministratie weet je niet alleen hoeveel uur je kunt factureren, het geeft je ook inzicht in je tijdsbesteding. En je kunt ermee aantonen dat je aan het urencriterium voldoet.

Papierwinkel: het efficiënt opbergen van alle papieren

  • Met een set ordners en tabbladen en een stuk of zeven bewaarbakken, hou je je paperassen op orde en verklein je de kans dat je belangrijke documenten kwijtraakt.

Archiveren: je administratie bewaren

  • Als freelancer ben je verplicht je administratie zeven jaar te bewaren. Lees wat je absoluut niet mag weggooien en hoe je handig een archief inricht.

https://www.lancelots.nl/bedrijfsvoering/administratie Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren