Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Ontwikkelen Kernvaardigheden Ontwikkelingsvaardigheden

Ontwikkelingsvaardigheden: je bezighouden met de toekomst

Met ontwikkelingsvaardigheden bedoelen we die vaardigheden die je inzet om je op een metaniveau bezig te houden met je freelancerschap. Vragen over visie, de toekomst en je doelstelling komen daarbij aan bod.

Ontwikkelen: weten hoe je je als freelancer kunt ontwikkelen

  • Hoe kom je verder met je onderneming? Je wilt vooruit: nieuwe idee├źn bedenken en plannen maken. Dit betekent dat je niet al je tijd stopt in het halen van deadlines en voldoen aan de verwachtingen van je opdrachtgevers. Je maakt ook tijd en ruimte voor het ontwikkelen van bepaalde vaardigheden. Op die manier blijf je groeien als freelancer.

Reflecteren: terugkijken op je werkzaamheden

  • Door zelfreflectie kun je stilstaan bij je eigen handelen en dit kritisch onderzoeken. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten in je persoonlijkheid, in je gedrag en de achterliggende drijfveren. Op basis van deze inzichten kun je je handelen bijstellen en daarmee de kwaliteit van je werk verbeteren.

Verbreden of specialiseren: de insteek van je bedrijf veranderen

  • Als je al een tijdje als freelancer werkt, krijg je vroeg of laat met de vraag te maken of je op dezelfde voet verder wil. Een van de keuzes waar je dan voor staat is: wil ik me verbreden of moet ik me juist specialiseren?

Visie: een voorstelling maken van de toekomst

  • Als freelancer moet je een visie ontwikkelen: een voorstelling maken van de toekomst van jouw onderneming. Want zonder een visie is je bedrijf stuurloos. Neem je wel of niet een bepaalde opdracht aan? Ga je wel of niet samenwerken? Het maken van keuzes gaat makkelijker als je een toekomstbeeld hebt.

https://www.lancelots.nl/ontwikkelen/kernvaardigheden/ontwikkelingsvaardigheden Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren