Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Starten Veelgestelde vragen Wat is een goed uurtarief voor een starter?

Wat is een goed uurtarief voor een starter?

Hoeveel ga je rekenen voor je dienstenaanbod? Je wilt natuurlijk niet te hoog zitten, dan gaan opdrachten aan je neus voorbij. Met een te laag tarief ben je weer dief van je eigen portemonnee. En daar was je nu ook geen zelfstandige voor geworden.

Lancelots helpt je op weg.

  • Met deze vuistregels bereken je zo je uurtarief. In het kort: bepaal eerst wat je wilt verdienen. Reken dat terug naar het aantal uren dat je verwacht voor klanten te kunnen werken. Daarna kijk je natuurlijk naar de markt: zijn klanten bereid om ervoor te betalen en hoe verhoudt jouw uurtarief zich tot dat van je collega´s?
  • Het liefst wil je natuurlijk een hoog uurtarief. Kies een strategie die daarbij aansluit. Word specialist, zet jezelf als sterk merk in de markt en ontwikkel een duidelijke meerwaarde. Dát vertaalt zich terug in een hoger uurtarief.

Je uurtarief is natuurlijk afhankelijk van wat je doet. Maar een tarief van €30 à €35,- is wel echt het absólute minimum. Zeker als je een commerciële opdracht hebt.

https://www.lancelots.nl/starten/veelgestelde-vragen/uurtarief-starter Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren