Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Starten Veelgestelde vragen Wat als ik ziek of arbeidsongeschikt word?

Wat als ik ziek of arbeidsongeschikt word?

Beginnende freelancers moeten vaak even aan het idee wennen: je hebt (nog) weinig vangnetten als je voor jezelf begint. Ook als je ziek bent of als je arbeidsongeschikt wordt. Verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid kan wel, maar het is vaak erg duur.

  • Als je geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) hebt, heb je geen inkomen als je ziek wordt.
  • Ook als je wel een AOV hebt, is het soms lastig om een uitkering te krijgen. Veelvoorkomende klachten zoals burn-out en RSI zijn uitgesloten in polissen. Ook als je al een ziekte hebt gehad, wordt klachten die daarmee samenhangen vaak uitgesloten in je polis.
  • De meeste freelancers -als ze al verzekerd zijn- kiezen ervoor de eerste maanden voor eigen risico te nemen, om de kosten wat te drukken. Daar moet je geld voor opzij zetten.
  • Alleen in de eerste maand nadat je uit een dienstverband treedt, kun je een AOV met ongeveer dezelfde voorwaarden als werknemers afsluiten bij het UWV. Let op: daarna kan het niet meer! Ook deze verzekering is niet goedkoop overigens. Neem in ieder geval contact op met het UWV en vraag naar de voorwaarden voor de vrijwillige verzekering.

https://www.lancelots.nl/starten/veelgestelde-vragen/ziek-of-arbeidsongeschikt Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren