Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Bedrijfsvoering Bedrijfsruimte Waar werken anderen?

Waar werken anderen?

Een hoekje in de huiskamer, een kantoor buitenshuis of een flexplek? We namen een kijkje op de werkplek van mede-Lancelots.

Flexplek

"Meestal heb ik langlopende projecten en werk ik deels bij de opdrachtgever voor de goede samenwerking. Verder huur ik een werkplek in een bedrijfsverzamelgebouw in Amsterdam. Ik reserveer een bureaustoel in een ruimte die ik deel met andere ondernemers. Ik schuif aan waar plek is. Naast een internetverbinding, kan ik daar gebruik maken van een algemeen telefoonnummer, een telefoniste en prachtige vergaderruimtes. Dat staat een stuk professioneler dan klanten thuis ontvangen. Bovendien ben ik thuis snel afgeleid door mijn kinderen: een jongen van twee en een meisje van zeven maanden."

Roel van Cruchten, projectmanager ICT communicatie adviesbureau Xlab.

"Elke dag ergens anders"

"Als tolk is mijn werkplek bijna elke dag ergens anders: op een school, bij een bedrijf, in een winkel of buiten. Alleen mijn administratie doe ik thuis achter de computer. Het liefst werk ik in ruimtes met voldoende licht en weinig achtergrondgeluiden, met rustig sprekende mensen. Verder heb ik een stoel zonder armleuningen nodig en om de dertig minuten even pauze."

Mariska van Zanten, tolk Nederlandse gebarentaalRonald de Hommel.

Alle comfort op een boot

"Ik werk thuis, op een woonboot. Ik heb daar alle comfort: kabel, internet enzovoort. Net als in een gewoon huis. Omdat ik voor mijn werk veel in het buitenland zit, vind ik het zonde van mijn geld om een aparte werkruimte te huren. De helft van de tijd ben ik er toch niet. Bovendien werkt een kantoor buitenshuis belemmerend, dat ontdekte ik toen ik tijdelijk noodgedwongen ergens anders werkte. Mijn boot was nog niet bewoonbaar, en in mijn tijdelijke kamer had ik te weinig plek om te werken. Toen deed ik 's ochtends eerst allerlei andere dingen en ging pas tegen de middag naar mijn kantoor om te werken. Nu ik mijn kantoor aan huis heb, kan ik werk en privé beter combineren: ik doe ik het huishouden en lees ondertussen mijn e-mails en pleeg telefoontjes.

Het enige nadeel van thuiswerken is dat ik snel in de verleiding kom om 's avond en in het weekend door te werken. Ik kom daardoor niet altijd even makkelijk tot rust."

Ronald de Hommel, freelance fotograaf.

Heldere afspraken met gezinsleden

"De tweede etage van mijn huis heb ik omgebouwd tot een riante werkruimte. Het is een comfortabele  plek geworden met veel licht. Dat vind ik belangrijk, het zorgt voor een goed gevoel tijdens het werk.  Thuiswerken scheelt in de kosten en is bovendien handig te combineren met de zorg voor mijn schoolgaande kinderen. Met hen en met mijn echtgenote, die parttime buitenshuis werkt, heb ik heldere afspraken gemaakt over mijn werktijden en dat gaat goed."

Jos Schuring, marketeer podiumkunsten.

"Laat anderen maar in de file staan"

"Kinderen heb ik nog niet, maar als ik een gezin heb, lijkt het me ideaal om thuis te werken. Laat mijn vrouw maar in de file staan, ik tik mijn stukjes wel thuis. Kan ik meteen een deel van het huishouden doen."Michiel de Hommel

Nico van der Plas, freelance redacteur voor Telegraaf, Leidsch Dagblad en Haags Persbureau.

In kleermakerszit

"Voor mij is het belangrijk dat op de plek waar ik werk een prettige sfeer hangt. Ik werk het liefst in kleermakerszit, mijn bureaus zijn bij voorkeur 35 centimeter hoog."

Michiel de Hommel, kleurenpuncturist, yogaleraar, timmer- en klusjesman.

Professioneel

"Op dit moment werk ik aan huis, met als grote voordeel dat mijn overhead laag blijft. Maar thuiswerken heeft ook nadelen: ik kan niet makkelijk bezoek ontvangen, ik zit altijd dicht op mijn werk, ik heb niet genoeg ruimte om te vergaderen en ik kan mijn werk niet permanent tentoonstellen. Zodra het financieel kan, kies ik voor een grotere werkruimte buitenshuis. Dat komt veel professioneler over."

Robert van Kats, Van Kats Architecten.Wendy's straattheater

Buitentheater

"Om de voorstellingen op te bouwen, heb ik veel ruimte nodig. Daarom huur ik een werkplaats op een boerderij buiten de stad. Relatief goedkoop, maar wel koud in de winter. Het erf mag ik ook gebruiken van de boer. Daar bereid ik de locatievoorstellingen voor, waarmee ik in de zomer langs festivals ga." 

Wendy van Zanten, theatermaker.

Auteur: Irene Koot

https://www.lancelots.nl/bedrijfsvoering/bedrijfsruimte/ervaringen Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren