Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Bedrijfsvoering Financiën Subsidies voor ondernemers Soorten subsidies voor ondernemers

Soorten subsidies voor ondernemers

Subsidies voor ondernemers zijn er genoeg: zo’n 300 verschillende subsidies voor bedrijven.

Ook een uitkering voor ondernemers kun je zien als een vorm van subsidie. Zo kun je een eigen bedrijf starten vanuit de WW of een andere uitkering. Maar het kan een lening worden als je winst gaat maken, dus let goed op de voorwaarden!

Milieusubsidies

Op het gebied van milieu zijn er veel verschillende soorten subsidies. Agentschap NL verstrekt onder meer subsidies voor de productie van duurzame energie. Dus als je overweegt een zonnepaneel op het dak van je bedrijf (of woning) te plaatsen, kun je hier terecht.

Subsidies voor Onderzoek

Wil je een studie doen naar bijvoorbeeld een ziekte of een productieproces voor duurzame energie, ook dan kun je in aanmerking komen voor subsidie. Wetenschappelijke onderzoeken op uiteenlopende gebieden kunnen in aanmerking komen voor zowel nationale als Europese en internationale subsidies, bijvoorbeeld via universiteiten. De Europese Commissie subsidieert veel onderzoek vanuit Horizon 2020 | Onderzoek en Innovatie. Door onderzoek te stimuleren wil de EU haar leidende positie in de kenniseconomie behouden.

Lokale of regionale subsidies

Ook lokale of regionale overheden verstrekken overheidssteun. Voorbeelden van gemeentelijke subsidies zijn subsidies voor stedelijke vernieuwing, de participatie van bepaalde bevolkingsgroepen, de bevordering van biodiversiteit of milieusubsidies. Op de websites van de gemeenten en provincies vind je hierover meer informatie.

Aanbevolen websites

Bronnen

  • de genoemde websites
  • Laura van den Akker, Impact

Auteur: Bianca Kuijpers

https://www.lancelots.nl/bedrijfsvoering/financien/subsidies/soorten Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren