Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Bedrijfsvoering Inkomstenbelasting Jaarrekening

Jaarrekening

De jaarrekening is het financiële eindverslag van je bedrijf. Een jaarrekening moet de lezer ervan voldoende inzicht geven in de financiële situatie van de onderneming. Veel ondernemers vinden het lastig om de (door hun boekhouder opgestelde) jaarrekening te begrijpen. Daarom heeft Lancelots in drie onderdelen kort maar krachtig weergegeven wat voor eenmanszaken belangrijk is.

Jaarrekening: weten hoe je het financiële eindverslag moet lezen

  • Wat is het doel? Voor wie is de jaarrekening eigenlijk? Wat zegt een jaarrekening over de ontwikkeling van je bedrijf? En ook belangrijk: wat kun je niet uit de jaarrekening halen?

Begrippen: de fiscale termen van de jaarrekening begrijpen

  • Materiële vaste activa, boekwaarde, winst- en verliesrekening: de jaarrekening staat vol met fiscale termen. Voordat je de jaarrekening van je bedrijf kunt analyseren, zul je deze begrippen toch echt eerst goed moeten begrijpen.

Voorbeeld: je eigen jaarrekening beter kunnen analyseren met behulp van het Lancelots-voorbeeld

  • Erik Janssens is vormgever. Hij is drie jaar geleden begonnen met zijn eigen eenmanszaak. Hoe zal zijn jaarrekening over 2006 eruit zien? Lancelots maakte een voorbeeld van zijn jaarrekening. Iedere freelancer met een eenmanszaak kan dit voorbeeld gebruiken om zijn eigen jaarrekening te analyseren.

https://www.lancelots.nl/bedrijfsvoering/inkomstenbelasting/jaarrekening Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren