Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Bedrijfsvoering Inkomstenbelasting Jaarrekening Voorbeeld van een jaarrekening

Voorbeeld jaarrekening

Een voorbeeld werkt misschien nog wel het meest verhelderend om de jaarrekening uit te leggen. We hebben voor een fictieve eenmanszaak – die van grafisch vormgever Erik Janssens - een jaarrekening opgesteld. Iedere freelancer met een eenmanszaak kan dit voorbeeld gebruiken om zijn eigen jaarrekening beter te kunnen analyseren.

De jaarrekening van Erik Janssens

Grafisch vormgever Erik Janssens, 28 jaar oud en wonend in 's-Hertogenbosch, is in 2008 begonnen met zijn eenmanszaak. Eerder werkte hij bij een mediabedrijf en deed hij daarnaast wel eens wat klusjes. Deze klussen begonnen op een gegeven moment steeds meer van zijn tijd in beslag te nemen. Daarom besloot hij een eenmanszaak op te richten. Erik werkt gewoon thuis, en hoeft niet veel te investeren om winst te maken. Zijn jaarrekening is dan ook vrij eenvoudig. 

De jaarrekening van Erik Janssens bestaat uit negen pagina's. Bij iedere pagina staat een toelichting. Als je even niet meer weet wat de fiscale termen – zoals bijvoorbeeld de balans - in een jaarrekening precies inhouden, kun je de betekenis ervan opzoeken in de begrippenlijst.

Auteur: Niels Arts

https://www.lancelots.nl/bedrijfsvoering/inkomstenbelasting/jaarrekening/voorbeeld Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren