Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Netwerken Ondernemersnetwerken Ondernemersnetwerken: de verschillende clubs uitgelicht Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO)

Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO)

PZO is een organisatie die opkomt voor de belangen van zelfstandige ondernemers zonder personeel (zzp’ers).

Doelstelling

PZO maakt zich sterk voor wettelijke erkenning van de positie van zzp'ers.

Voordelen van het lidmaatschap

Naast het uitwisselen van kennis en ervaringen met andere PZO-leden, kun je gebruik maken van een aantal ledendiensten, zoals: de gratis juridische helpdesk en kortingen op diverse producten en diensten. 

Aantal leden

PZO vertegenwoordigt direct en indirect enkele tienduizenden zelfstandigen met uiteenlopende beroepen in verschillende sectoren.

Lidmaatschap

Iedere zzp'er kan lid worden van PZO. Daarbij maakt het niet uit hoe je jezelf noemt: zzp'er, freelancer, vrije beroepsbeoefenaar, interim, et cetera. Ook is het niet relevant in welke rechtsvorm (eenmanszaak, vof, BV, maatschap, et cetera) de onderneming wordt gevoerd.

PZO kent twee vormen van lidmaatschap: een collectief lidmaatschap en een individueel lidmaatschap.

  • Collectief

Ben je lid van een branche- of beroepsorganisatie die zich bij PZO heeft aangesloten, dan ben je automatisch lid van PZO. De contributie voor het lidmaatschap van PZO is inbegrepen bij de contributie die je aan de branche- of beroepsorganisatie betaalt.

  • Individueel

Als individueel lid heb je dezelfde rechten als een zzp'er die collectief lid is via zijn branche- of beroepsorganisatie. Het individuele lidmaatschap kost € 10 per maand.

Meer informatie?

Zie de website van PZO voor meer informatie.

Auteur: Marieke van Oosterhout

Juli 2006

https://www.lancelots.nl/netwerken/ondernemersnetwerken/clubs/pzo Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren