Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Ontwikkelen Persoonlijkheidstypen Freelancers in alle soorten en maten

Freelancers in alle soorten en maten

De ene freelancer ziet zijn werkzaamheden als extra klusje naast een baan, de ander typeert zichzelf als serieuze ondernemer. Niet iedereen hoeft dus dezelfde vaardigheden te bezitten.

Hieronder staan acht typen freelancers. Klik op een type om te zien welke kwaliteiten erbij horen.

  1. Klusser: ik neem wel eens een klus aan, maar ben niet structureel als freelancer werkzaam.
  2. Combineerder: ik combineer het freelancen met een baan in loondienst van twee of drie dagen per week.
  3. Freelancer met rugdekking: ik ben vrijwel fulltime werkzaam als freelancer, ik heb er een kleine bijbaan naast als financieel steuntje in de rug. Mijn streven is om de bijbaan binnenkort op te zeggen.
  4. Spijtoptant: ik ben fulltime werkzaam als freelancer, maar zou liever in vaste dienst willen werken.
  5. Vrije vogel: ik ben fulltime werkzaam als freelancer omdat dat is wat ik het liefste doe. Ik wil mijn eigen baas zijn.
  6. Marktgerichte freelancer: ik ben fulltime werkzaam als freelancer en zie mijn freelancepraktijk als een onderneming waarvoor ik marketingactiviteiten onderneem, ik doe aan netwerken en personal branding enzovoort.
  7. Leergierige eenpitter: ik ben fulltime werkzaam als freelancer en wil als freelancer verder groeien. Bijvoorbeeld door me te specialiseren. Ik wil echter geen personeel in dienst nemen.
  8. Ondernemer-in-wording: ik ben fulltime werkzaam als freelancer en wil mijn eenmanszaak uitbreiden tot een onderneming met personeel.

Wat voor type freelancer je ook bent: je moet de kernkwaliteiten voor het freelancebestaan bezitten:

https://www.lancelots.nl/ontwikkelen/persoonlijkheidstypen/soorten-en-maten Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren