Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Ontwikkelen Persoonlijkheidstypen Freelancers in alle soorten en maten Marktgerichte freelancer

Marktgerichte freelancer

Ik ben fulltime werkzaam als freelancer en zie mijn freelancepraktijk als een onderneming waarvoor ik marketingactiviteiten onderneem. Ik doe aan netwerken en self-branding enzovoort.

De marktgerichte freelancer beschikt vanzelfsprekend over alle kernkwaliteiten. Daarnaast is hij goed in:

  • Mondelinge vaardigheden. Deze freelancer weet mensen van zijn capaciteiten en aanbod te overtuigen, bijvoorbeeld met een goede elevator pitch.
  • Personal branding. De marktgerichte freelancer vormt zijn eigen merk.
  • Netwerken. De freelancer weet anderen aan zich te binden en weet dingen van anderen gedaan te krijgen.
  • Opgaande lijnHet ontplooien van marketingactiviteiten. Het productaanbod moet voor het voetlicht worden gebracht, liefst op zo veel mogelijk verschillende manieren. Deze freelancer/ondernemer heeft een eigen website, een folder, wellicht een auto van de zaak met reclame erop, etcetera.
  • Het durven nemen van risico's. Het hebben van een onderneming brengt altijd risico's met zich mee. Betalen de klanten wel op tijd, zal mijn nieuwe dienst aanslaan, zal ik de investeringen terugverdienen, levert de gevolgde bijscholing wel wat op? Een marktgerichte freelancer weet deze risico's in te schatten en er rekening mee te houden.
  • Het ontwikkelen van een visie voor de onderneming. Toekomstig succes wordt bepaald door de juiste keuzes. Een marktgerichte freelancer maakt deze keuzes niet zomaar, hij maakt ze op grond van een gefundeerde visie.

Auteur: Ysolde Bentvelsen

https://www.lancelots.nl/ontwikkelen/persoonlijkheidstypen/soorten-en-maten/marktgericht Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren