Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Ontwikkelen Persoonlijkheidstypen Freelancers in alle soorten en maten Ondernemer in wording

Ondernemer in wording

Ik ben fulltime werkzaam als freelancer en wil mijn eenmanszaak uitbreiden tot een onderneming met personeel.

Sommige zelfstandigen vinden, naar analogie van het spreekwoord over de zwaluw, dat één freelancer nog geen onderneming maakt. Deze mensen willen groeien, veel geld verdienen en er een serieus bedrijf op na houden. Daar is wel het een en ander voor nodig. Met alleen de kernkwaliteiten kom je er niet.

Heb je ambities om je onderneming uit te laten groeien tot een bedrijf met personeel, dan moet je goed zijn in de volgende dingen:

  • Leiding geven. Daartoe moet je je verbreden en je managementvaardigheden ontwikkelen. Daar horen ook de administratieve en menselijke aspecten van personeelsbeleid bij.
  • Samenwerken. Met je medewerkers moet je kunnen lezen en schrijven.
  • Plannen. Een planning voor jezelf maken is niet zo moeilijk. Maar tien mensen gedurende langere tijd aan de gang houden, is een heel andere zaak.
  • Netwerken. Succes valt of staat bij het hebben van het juiste netwerk.
  • Risico's durven nemen. Een ware ondernemer kan niet toe met het uurtje/factuurtje-principe. Hij investeert tijd en geld in een project (een onderneming) waarvan de uitkomst ongewis is, of op zijn minst risicovol. Natuurlijk maakt een ondernemer plannen wel op basis van een goed ondernemingsplan.

Je moet de marketing goed voor elkaar hebben, financieel zeer solide zijn en de verantwoordelijkheid aandurven om niet alleen voor jezelf in te staan, maar ook voor je medewerkers.

Je moet regelmatig een nieuwe visie ontwikkelen om de concurrentie voor te kunnen blijven.

Auteur: Ysolde Bentvelsen

https://www.lancelots.nl/ontwikkelen/persoonlijkheidstypen/soorten-en-maten/in-wording Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren