Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Starten Oriënteren op het freelance-bestaan Ondernemersdromentest Stap 4:noteer hoe jouw ondernemerschap eruit zou zien

Stap 4:noteer hoe jouw ondernemerschap eruit zou zien

Je dromen over een bestaan als zelfstandige zijn meestal oppervlakkig. Verder dan het hebben van je eigen visitekaartjes en werkruimte, kom je veelal niet. Om te bepalen of het ondernemerschap ook echt datgene is waarnaar je op zoek bent, moet je weten hoe je zelfstandigenbestaan eruit zou zien.

Stel, je hebt de knoop doorgehakt en begint als zelfstandige: hoe ziet jouw eerste maand eruit? Schrijf op welke acties je moet ondernemen. Doe dit in de vorm van een to-do-lijstje. Noteer ook welke activiteiten regelmatig terugkeren: welke taken standaard bij je werk als zelfstandige horen.

Terugkerende taken zijn bijvoorbeeld:


Heb je je to-do-lijstje klaar? Vergelijk dan jouw lijstje met het Lancelots' stappenplan voor de eerste maand. Zo kun je  nagaan of je een reële lijst hebt gemaakt. Een andere manier om jouw lijst te checken, is door de hulp in te schakelen van het Lancelots forum. In het forum kun je ervaren freelancers om feedback vragen op jouw lijst.  

Ga door naar stap 5 van de ondernemersdromentest.

https://www.lancelots.nl/starten/orienteren/test-je-droom/stap4 Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren