Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Netwerken Training netwerken Ontwikkel een persoonlijke kijk op netwerken

Ontwikkel een persoonlijke kijk op netwerken

Probeer een kijk op netwerken te ontwikkelen die bij jou past. Soms is het onderhouden van bestaande contacten al voldoende. Soms moet je juist actief gaan uitbreiden. Het hangt allemaal af van wat je wilt bereiken.

Een freelancer aan wie opdrachtgevers gehecht raken: "Toen ik acht jaar geleden voor mezelf begon kreeg ik van iemand de tip om te investeren in relaties met mensen, en niet met bedrijven. Dat heb ik gedaan en het blijkt een gouden greep te zijn geweest. Als je prettig samenwerkt met iemand en diegene heeft vertrouwen in jouw kwaliteiten als freelancer, dan neemt die persoon jou met zich mee. Ook al gaat die weg bij het ene bedrijf. Je wordt vanzelf meegenomen naar het volgende bedrijf. Als het goed is, heb je in het eerste bedrijf al meer contacten opgebouwd en hou jij er dus twee goede opdrachtgevers aan over."

De een is een waar netwerkbeest, voor de ander is het een brug te ver. Hoe je netwerkt is ook eigenlijk heel persoonlijk. We vroegen vijf Lancelots naar hun persoonlijke kijk op netwerken.
1. Vraag zelf aan freelancers naar hun aanpak en hun gouden tip.
2. Ga voor jezelf na hoe je tot nu toe hebt genetwerkt (ook al noemde je het misschien nog niet zo...).

Twee belangrijke vuistregels

  • Hou er ook tijdens een gesprek dat op jouw verzoek tot stand komt rekening mee dat netwerken altijd wederzijds is. Netwerken begint vaak met het meedenken met een ander, oftewel: je begint meestal met geven voordat je gaat nemen.
  • Zorg ervoor dat je een goede naam hebt en houdt. Verwijs bijvoorbeeld geen mensen door naar jouw contacten als je twijfelt aan hun motieven.

Volgende pagina in deze training: Netwerken via Internet.

https://www.lancelots.nl/netwerken/training/persoonlijk Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren