Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Bedrijfsvoering Gezondheid Voorkomen is beter dan genezen Druk, druk, druk

Druk, druk, druk

Zijn de volgende uitspraken op jou van toepassing?
· "Ik zeg nooit 'nee' tegen een opdrachtgever. Want één keer 'nee' betekent dat hij naar een ander zoekt."
· "Ik heb echt geen tijd om een middagje vrij te nemen, hoor. Ik MOET deze klus klaren. En goed ook."
· "Niemand anders kan deze klus van me overnemen. Alleen ik kan hem doen."
· "Timemanagement? Onzin. Ik werk gewoon van 's ochtend vroeg tot 's avond laat. En ook in het weekend."Ook lancelots hebben stress

Herken jij een van deze uitspraken? Pas dan op. Want stressklachten zitten in een klein hoekje. Overspannen raken kan ook freelancers overkomen, ook al bestaat het beeld dat het voornamelijk mensen in loondienst treft. Maar juist ook freelancers en zelfstandig ondernemers moeten oppassen voor stress, omdat er ook in het zelfstandig bestaan veel factoren zijn die stress kunnen veroorzaken.

Wat is stress?

Stress kan allerlei oorzaken hebben, zowel in de werk- als in de privésfeer. Maar het staat vast dat gevoelens van onvermogen en het op de schouders nemen van te grote uitdagingen de belangrijkste veroorzakers zijn van stress. Je draagkracht kan onvoldoende zijn om alle uitdagingen van het leven het hoofd te bieden.

Een beetje stress of gespannenheid af en toe kan geen kwaad. Stress kan ook tijdelijk de concentratie verhogen en tot goede prestaties aanzetten. Hard werken op zijn tijd is ook niet slecht. Niet voor niets wordt wel eens gezegd: "Van hard werken gaat niemand dood." Maar de risico's worden groter naarmate je vaker, langduriger en heviger stress ervaart en te hard werkt. Als je geen pauze meer neemt en geen tijd neemt om te ontspannen of een pas op de plaats te maken, dan ligt het gevaar van overspannenheid op de loer. Het is dus zaak om je regelmatig af te vragen of je nog wel gezond met spanning en stress omgaat. Doorgaans kun je stress herkennen aan een aantal signalen.

Auteur: Ysolde Bentvelsen

https://www.lancelots.nl/bedrijfsvoering/gezondheid/voorkomen/druk Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren