Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 

Atilla Aytekin

Over twee ondernemerseigenschappen beschikt Atilla Aytekin in overvloede: lef en doorzettingsvermogen. Want zelfs na twee keer failliet te zijn gegaan, heeft Aytekin het aangedurfd om voor  de derde keer een onderneming op te richten. Ditmaal met succes; ‘Solutions Gallery BV’ heeft vestigingen in zowel Turkije als Nederland. De brancheorganisatie voor het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) beschouwt hem als een slimme zakenman: iemand die met een vestiging in Turkije zijn dubbele culturele achtergrond inzet om zijn producten tegen scherpe prijzen aan te kunnen bieden.

Ondernemersverhaal van Atilla Aytekin in het kort

Op zijn zesentwintigste begon Aytekin in Instanbul een IT-bedrijf dat na zo’n twee jaar failliet ging. Aytekin keerde terug naar Nederland - waar hij een groot deel van zijn jeugd had doorgebracht en economie en bestuurlijke informatiekunde had gestudeerd – en begon een nieuwe onderneming. Na een voortvarende start ging het halverwege 2001 mis. De economie en met name de telecommunicatiesector, raakte in een duikvlucht.

“De situatie werd onhoudbaar. De schuld, de huur, de salarissen. Ik zat muurvast. Er zat niets anders op dan een faillissement aan te vragen. Dat was ook het beste voor het personeel. (…) De week erna had een aantal van mijn personeelsleden al nieuw werk gevonden, voornamelijk bij onze opdrachtgevers. Het kantoor liep leeg. Het verlichtte mijn last een klein beetje en ik was blij voor hen. Maar ik voelde me vooral verschrikkelijk verloren en eenzaam. (…) Op mijn deur kwam een plakkaat en in de krant een advertentie: openbare verkoop.”

Na een paar moeizame en sombere maanden te hebben doorgemaakt, kreeg Aytekin langzamerhand zijn zelfvertrouwen weer terug. Een freelance opdracht deed zijn ondernemersbloed weer sneller stromen en in 2003 begon hij zijn derde bedrijf - ‘Solutions Gallery BV’ -, dat nog steeds bestaat en een groei doormaakt.

(Bron: Aytekin, A., Atilla’s Dutch Dream, nieuw ondernemerschap tussen twee culturen, Nieuw Amsterdam 2006.)

Wil je meer weten over Atilla Aytekins ondernemerservaringen, lees dan de recensie over zijn boek ‘Atilla’s Dutch Dream’.

Lancelots' Ondernemersdromentest: laat je inspireren door de ervaringen van andere ondernemers.

https://www.lancelots.nl/starten/orienteren/test-je-droom/stap1/atilla Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren